Natuurfotografie Fred van Wijk 

Natuurfotografie     Publicaties     Lezingen     Exposities

horizontal rule

 

Start
Omhoog

 

 

"Yellowstone en Grand Teton"

De unieke verscheidenheid aan geysers, bronnen en kleuren in het eerste nationale park ter wereld: Yellowstone (V.S.), ook beroemd om de vele bizons en wapiti's. Ten zuiden daarvan ligt Grand Teton met zijn schitterende bergrug, meren, pelikanen en elanden.

 

"Spirits of Yellowstone Country"

Indian Summer in Yellowstone en Grand Teton. De nachten zijn koud en de dagen zonnig. In september is er nachtvorst, mist, prachtige herfstkleuren en de bronsttijd van de wapiti's en elanden is bezig. Het warme water uit de geysers zorgt voor een geheimzinnige sfeer tijdens de koude ochtenden.

 

"Winter in Yellowstone"

De winter in het begin van 2012 was voor Yellowstone minder streng dan gemiddeld.  Dat was in ons voordeel omdat tijdens de meestal strenge winters veel wapiti’s wegtrekken. Van de aanwezigheid van deze prooidieren  hebben zeker ook de wolven  geprofiteerd en wij hadden het geluk een paar geweldige waarnemingen te doen bij de Gardiner River Canyon en aan het andere eind van de Lamar Valley bij Pebble Creek. Het gebied tussen Gardiner en Mammoth is ook  uitstekend  voor gaffelantilopen, wapiti’s en coyotes.  Maar om het echte Yellowstone te zien  zal je naar het centraal gelegen plateau moeten gaan. De enige manier om daar te komen is met een snowcoach. Zo konden we gedurende vier dagen op de meest afgelegen plaatsen komen, waar tijdens de winter maar weinig mensen komen. In Hayden Valley was aan de vormen van de opgewaaide sneeuwduinen goed te zien dat wind en koude hier regeren in de winter. De dieren die hier voorkomen hebben het zwaar om de winter te overleven. Op de laatste ochtend maakten wij ook zelf mee hoe koud het hier kan zijn; de temperatuur zakte toen tot ongeveer -25º C. In de omgeving van de geisers, waar veel vocht in de lucht zit, was toen het fantastische ‘”diamond dust’” te zien. De bomen en takken waren onder een dikke laag rijp bedekt, evenals de bizons. Dat zijn de omstandigheden waar een fotograaf van droomt.

 

 

Start ] Omhoog ]

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan: foto@fredvanwijk.nl 
Copyright © 2017 Natuurfotografie Fred van Wijk
Laatst bijgewerkt: 27 november 2017