Natuurfotografie Fred van Wijk 

Natuurfotografie     Publicaties     Lezingen     Exposities

horizontal rule

 

Start
Omhoog

 

 

Diashow "Scandinavische zomer" (NIEUW!)

Een ruim 17 minuten durend klankbeeld (audio-visuele show) over de Scandinavische natuur gedurende de korte zomer in het noorden. De serie bevat de mooiste beelden uit drie zomervakanties in Zweden en Noorwegen. Meren en bossen, gletsjers, watervallen, bergen en eilanden van de Jotunheimen tot op de Lofoten tijdens de middernachtzon. Natuurlijk komen veel typisch Scandinavische dieren in beeld, zoals elanden, bevers, kraanvogels, papegaaiduikers en muskusossen.

 

Diashow "Huldra"

De Huldra lokt met haar lied mensen naar de bergen om ze te vangen. De schitterende Noorse natuur lokt vele mensen naar Noorwegen. Deze serie is een ode aan het geweldige Noorse landschap.

 

Diashow "Winter op 68 noorderbreedte"

250 km ten noorden van de poolcirkel is Noorwegen op zijn smalst. Hier liggen de eilanden van de Lofoten en Vesteralen, het Vestfjord en het Tysfjord. De warme golfstroom zorgt ervoor dat het hier s winters niet zo koud wordt als men zou vermoeden. De winter op 68 noorderbreedte is grauw, donker en stil. Maar er vallen hier ook spectaculaire dingen te zien, zoals het mooie licht tijdens de korte dagen, orka's en het Aurora borealis, oftewel het noorderlicht.


 

Start ] Omhoog ]

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan: foto@fredvanwijk.nl 
Copyright 2017 Natuurfotografie Fred van Wijk
Laatst bijgewerkt: 27 november 2017